AxÖ Consulting

Resan för Lasertech har bara börjat – vill du vara med?

Lasertech är ett av Sveriges ledande företag inom industriell 3D-printing och lasersvetsning i metall. Nu söker vi dig som lockas av att arbeta i en teknikdriven organisation och som är vass inom produktions- och kvalitetstekniska förbättringar. Som produktionstekniker hos Lasertech får du vara med på en spännande tillväxtresa inom den senaste tekniken där endast fantasin sätter gränser för hur långt man kan gå! Har vi fångat ditt intresse? Då ska du fortsätta läsa.

Tjänsten är en direktrekrytering där rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Lasertech.

Varför Lasertech?
Hos Lasertech trivs du som vill arbeta i en viktig nyckelroll som spänner över flera områden. Som produktionstekniker kommer du att arbete med 3D-printing (AM) och lasersvetsning; två teknikområden som ligger i framkant! Det är också två områden som Lasertech har stor kompetens inom och som nu utvecklas vidare. Vi hoppas därför att du, med dina erfarenheter och kunskaper, kan bidra med nya infallsvinklar för att fortsätta utveckla verksamheten framåt. Förutom spännande och varierande arbetsuppgifter blir du också del av en mycket familjär arbetsplats som präglas av god kamratskap och stor sammanhållning.

Har du en bredd av kunskaper och erfarenheter som du vet kan bidra till vår fortsatta utveckling? Tycker du, precis som vi, att det är spännande med 3D-printing? Då kan du vara den som vi söker till rollen som produktionstekniker. Vi letar efter dig som har såväl gedigen erfarenhet som nya idéer och som vill jobba med det övergripande förbättrings- och effektiviseringsarbete inom vårt bolag. Välkommen till oss på Lasertech!”

Jonas Spalin, VD Lasertech, Karlskoga.

Arbetsbeskrivning 

Som produktionstekniker tillhör du teknikteamet som har till uppgift att stötta både produktion och marknad. Dina arbetsuppgifter spänner över ett brett område och innefattar allt ifrån processer och flöden till automation med mera. Här blir du också en kugge i Lasertechs övergripande förbättrings- och effektiviseringsarbete och du får en viktig nyckelroll i bolagets framtida utveckling.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • Arbeta med lösningar för efterbearbetning av 3D-printade detaljer samt fixturer och arbetsverktyg för övriga tjänster.
 • Effektivisera, systematisera och utveckla nuvarande processer huvudsakligen inom
  3D-printing och lasersvetsning men även inom företagets övriga tjänsteerbjudande.
 • Arbeta med kvalitetssäkring och mätteknik på ett övergripande plan.
 • Tolka kunds material- och processkrav.
 • Ta fram underlag till offertarbete genom, tids- och kostnadskalkylering.
 • Genomföra förberedande arbeten inför produktionsstart såsom underlag, beredning, programmering av utrustning, operations- och arbetsbeskrivningar.
 • Sätta kravställning mot leverantörer och delta i utveckling av leverantörskedjor.
 • Vara delaktig och drivande vid maskininvesteringar och driftsättande av dessa.

Du rapporterar till företagets teknikchef. Resor till leverantörer kan komma att ingå i rollen.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker har:

 • En eftergymnasial utbildning inom teknik, med fördel inom produktionsteknik med erfarenhet av skärande bearbetning.
 • Minst 3-5 års erfarenhet från ett brett produktionstekniskt arbete med inslag av kvalitetsarbete i produktion.
 • Erfarenhet av 3D-CAD, med fördel programmen Fusion 360, SolidWorks eller liknande.
 • Erfarenhet av offline-programmering av utrustning (CAD/CAM).
 • Erfarenhet av affärssystem, gärna Monitor.
 • B-körkort.
 • Goda kunskaper i såväl svenska som engelska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Deltagit i, eller ansvarat för, nyanskaffning av bearbetningsutrustning.
 • Erfarenhet från industri 4.0 och kunskap inom automation och robotteknik.
 • Tidigare erfarenhet inom 3D-printning (AM) eller lasersvetsning.
 • Kunskap inom mätteknik och CMM-utrustning.

För att vara framgångsrik i rollen är du en teknikintresserad ”doer" med ett metodiskt och systematiskt arbetssätt. Vidare uppvisar du stor nyfikenhet inom många olika teknikområden, inte minst inom 3D-printning. Vi ser också att du är prestigelös, kommunikativ och flexibel samt att du trivs i en bred och ansvarsfylld roll med många olika arbetsuppgifter. I rollen som produktionstekniker är du en skicklig problemlösare som vet vad som ska göras och du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Information och ansökan

I den här rekryteringen har Lasertech valt att samarbeta med AxÖ Consulting. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anneli Wallin på mail: anneli.wallin@axoconsulting.se eller tfn: 072-398 02 77.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Sista ansökningsdag 8 oktober. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Lasertech

Lasertech startade sin verksamhet år 2000 på Bofors Industriområde i Karlskoga med målsättningen att bli ett ledande företag inom laserbearbetning.

Sedan dess har verksamheten utvecklats till mycket mer än så. Vi erbjuder idag industriell 3D-printing och lasersvetsning, huvudsakligen i metall. Härutöver omfattar tjänsteutbudet oförstörande provning, lasermärkning och laserhärdning. Sedan den 14 december 2020 är Lasertech en del av den börsnoterade industrikoncernen XANO. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/232
Kontakt
 • Anneli Wallin, 072-3980277
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb