BAE Systems Bofors AB

Till den här tjänsten söker vi en kommunikativ person som är driven och gillar att arbeta med kvalitet.  Här får du möjlighet att jobba tillsammans med nationella och internationella leverantörer av kritiska artiklar och komponenter. I tjänsten står kvalitetsfrågor i absoluta fokus och du befinner dig i en global kontext med stora möjligheter att påverka och utveckla befintliga arbetssätt hos världsledande BAE Systems Bofors AB.

Om företaget

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda och finns i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten

I den här tjänsten kommer du att tillhöra kvalitetsavdelningen med inriktning SQA, där kvalitetsfrågor rörande elektronikkomponenter och system i krävande miljöer är i fokus. Du får möjlighet att jobba tillsammans med både nationella och internationella leverantörer. Du har stora möjligheter att påverka och utveckla befintliga arbetssätt. Kvalitetsavdelningen besitter stort kunnande och högt engagemang.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsbeskrivning

Som SQA med inriktning mot elektronik och system har du ett ansvar för att säkerställa att leverantörer och deras leveranser uppfyller ställda krav liksom arbetar proaktivt för att säkerställa kvaliteten. Du deltar aktivt i arbetet med att driva och utveckla kvalitetsstyrningsprocessen gentemot leverantörer. Du har en central roll i kvalitetsarbetet och är länken mellan produktion, utveckling och leverantör.

En stor del av din vardag innebär att:

 • Arbeta med förebyggande kvalitetsarbete både internt och externt gällande elektronik och system
 • Föra dialog med svenska såväl som internationella leverantörer i kvalitetsfrågor
 • Driva ärenden och avvikelserapportering till beslut och genomförande av åtgärder
 • Bevaka befintliga leverantörers prestation i syfte att tidigt identifiera negativa trender och sätta in korrigerande åtgärder
 • Följa upp och åtgärda för att uppnå rätt kvalitet på inköp
 • Genomföra leverantörsbedömningar och revisioner av leverantörer
 • Planera och genomföra ”First Article Inspections” hos våra leverantörer analysera, utvärdera och rapportera kvalitetsverksamhet
 • Stötta kollegor i elektronik- och systemspecifika frågor

Tjänsten är placerad inom kvalitetsavdelningen och rapporterar till sektionschef för köpkvalitet. Rollen innefattar flertalet resor till leverantörer, mestadels i Europa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare. Vidare ser vi att du har:

 • Högskole- eller civilingenjörsutbildning, alternativt har du en mycket gedigen erfarenhet inom området elektronik
 • Mycket god erfarenhet av kvalitetssäkring och goda kunskap om kvalitetsverktyg
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Det är även meriterande om du har erfarenhet av Six Sigma, LEAN, ISO 9000 och/eller IPC standard.

Som person är du kommunikativ och nyfiken. Vidare är du drivande och engagerad och gillar frihet under ansvar. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt samt god förståelse för helheten och komplexa tekniska system. Då tjänsten innebär många interna och externa kontakter ställs krav på god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap.

Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Axel Johansson på AxÖ Consulting; Telefon: 073-383 28 85 eller axel.johansson@axoconsulting.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/238
Kontakt
 • Axel Johansson, 0733832885
Facklig företrädare
 • Marcus Eliasson, Akademikerföreningen,, 0586-733655
 • Joakim Berg Unionen, 0586-733 404
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb