AxÖ Consulting

"Bli en del av Bofors Test Center! Mitt namn är Tommy Anestedt och jag arbetar som provningsingenjör här. Hos oss får du möjlighet att jobba med häftiga produkter och spännande teknik, samtidigt som du spenderar dagarna med ett team av prestigelösa och trevliga kollegor. Här är jobbet omväxlande – vi rör oss mellan inomhus- och utomhusmiljöer och löser både praktiska och teoretiska utmaningar. Samtidigt som jobbet är väldigt stimulerande är vi måna om att alla som arbetar på Bofors Test Center ska trivas och utvecklas här, därför har vi genom åren skapat oss bra gruppdynamik. Välkommen att bli en del av oss du också!”

Att vara en del av Bofors Test Center innebär att du går in i hjärtat av teknikens framtid. Som provningsingenjör får du inte bara ett spännande jobb, här blir du en viktig kugge i skapandet av en säker försvarsteknologi. Genom att prova och utvärdera avancerade vapensystem från hela världen spelar du en central roll i att säkerställa prestanda, precision och kvalitet. Från provplatserna på Bofors Test Center till administrativa uppgifter på kontoret – här får du möjligheten att utforska avancerad teknik på nära håll och vara en del av en inspirerande och framåtblickande arbetsmiljö.

Nöjda medarbetare

Bofors Test Center har mycket nöjda medarbetare. Statistik från en årlig medarbetarundersökning visar att:

 • Företagets anställda upplever att Bofors Test Center går en ljus framtid tillmötes. (4,6 på en femgradig skala).
 • Medarbetarna rekommenderar Bofors Test Center som arbetsgivare. (4,3 på en femgradig skala).
 • Medarbetarna känner sig delaktiga i Bofors Test Centers framgång. (4,4 på en femgradig skala).

Medarbetarna upplever även att Bofors Test Center har nöjda kunder, att man som anställd ges goda förutsättningar för att använda sin kompetens och att ledningen bryr sig om personalens mående. Utöver ovan nämnt erbjuder Bofors Test Center också en arbetsplats som präglas av gott samarbete, högt i tak, stark gemenskap och välfungerande team. De är dessutom mycket bra på att hitta på saker tillsammans, både på och utanför arbetstid.

Din framtida utmaning

Som provningsingenjör kommer du att vara en del av ett dynamiskt team bestående av ett 20-tal medarbetare, inklusive andra provningsingenjörer, fotografer och miljötålighetsingenjörer. Ditt arbete kommer att omfatta olika projekt där du kommer att utföra mätningar ute på fältet med bl.a. registrering av fysikaliska storheter under provning så som inner- och ytterballistiska mätningar. Det kan t.ex. handla om hastigheter och flygtider på projektiler, tryck i vapensystem eller ljudtryck vid detonationer.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • Rigga mätutrustning på provplats.
 • Förbereda kommande mätningar samt analysera data från genomförda.
 • Utveckla provningsmetoder samt underhålla provningsutrustning.
 • Agera tekniskt stöd i kundkontakter, vilka ofta är konstruktörer eller projektledare inom militär eller civil industri.

Tjänsten innebär såväl praktiskt som administrativt arbete och i regel arbetar du på fältet 3-4 dagar/vecka.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

 • Högskoleingenjörsutbildning, företrädesvis inom maskin, automation, elektro och/eller datateknik alternativt har arbetslivserfarenhet som tekniker eller motsvarande med god förståelse för fysikaliska begrepp och förlopp.
 • B-körkort då kortare resor mellan de olika provningsplatserna förekommer (bil att nyttja i tjänsten finns att tillgå).
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du tidigare arbetat på en provningsavdelning där olika sensorer i kombination med datorbaserad analysutrustning används.

Som provningsingenjör är du både anpassningsbar och samarbetsinriktad. Du trivs med att arbeta i team och bidrar aktivt till gemensamma mål. Din höga medvetenhet om kvalitet gör att du alltid strävar efter att säkerställa bästa möjliga resultat. Dessutom är du självgående och tar egna initiativ för att driva projekt framåt och uppnå önskade resultat.

Information och ansökan

I denna rekrytering har Bofors Test Center valt att samarbeta med AxÖ Consulting. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Olle Öijen.

 • Olle.oijen@axoconsulting.se
 • 079-337 33 17

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Urval sker löpande.

Försvarsindustrin ställer höga krav på säkerhet vilket innebär att du som sökande till denna tjänst endast kan ha svenskt medborgarskap. Tjänsten kräver en bakgrundskontroll och är säkerhetsklassad.

Om SAAB Bofors Test Center AB (SBTC)

Saab Bofors Test Center har besegrat det omöjliga sedan 1886. Med deras avancerade testutrustning testar de allt från komponenter till kompletta vapensystem. På Saab Bofors Test Centers omfattande provningsanläggning i Karlskoga utförs tester för både tillverkare inom försvarsindustrin samt civila företag världen över.

Bofors Test Center var ifrån början en del av Bofors och blev eget aktiebolag 1999. Affärsmässigt står bolaget på två ben; provning av vapensystem, ammunition och missiler samt destruktion av explosiv vara. Omsättningen närmar sig nu 250 MSEK med 90 anställda. Hälften av omsättningen kommer ifrån ägarna och hälften från övrig europeisk försvarsindustri. Bolaget ägs av SAAB Dynamics, BAE systems Bofors och Eurenco Bofors. Bolaget har utvecklats till en stor och internationellt erkänd spelare inom provningsområdet och verkar i huvudsak inom Bofors Skjutfält, 100 km2 stort. Europas säkerhetspolitiska läge har gjort att marknaden för provning av vapensystem har och bedöms fortsätta öka.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2024/103
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb