Degerfors IF

”Som ny klubbchef har du ett mycket stimulerande uppdrag att se fram emot och jag vet att du kommer att ha en välkomnande och stabil klubb i ryggen.” - Lars Weman, Klubbchef, Degerfors IF.

I april blev det klart att Lars Weman lämnar posten som klubbchef efter sommaren. Vi fick möjlighet att träffa Weman, som delade med sig om hur det är att vara klubbchef: "Ingen dag är den andra lik", konstaterar han. ”Här finns allt ifrån elitsatsande lag i herr- och damfotboll till expanderande ungdoms- och paraverksamhet – alla med sina egna unika förutsättningar och mål”.

Att vara klubbchef är långt ifrån en vanlig åtta till fem-tjänst. Det innebär att representera Degerfors IF i alla sammanhang. "Som klubbchef är du ansiktet utåt för hela föreningen och har alltid föreningens medlemmar, supportrarnas och de anställdas bästa för ögonen," berättar Weman. Du behöver snabbt kunna orientera dig, prioritera och se konsekvenser från olika perspektiv och intressen. Weman poängterar att det inte handlar om att detaljstyra, men det förväntas att klubbchefen kan identifiera utmaningar och erbjuda nödvändigt stöd till alla delar av föreningen.

”En annan viktig aspekt är att kunna navigera i en snabbrörlig fotbollsvärld med dess höga krav och förväntningar. Det innebär förmågan att snabbt anpassa sig till nya trender, riktlinjer och marknadsföringsstrategier för att säkerställa föreningens konkurrenskraft och framgång”, förklarar han.

Degerfors IF har en lång historia och lojala supportrar som förväntar sig fortsatt framgång och utveckling. Ledorden är kultur, ambition och passion. Klubbchefen spelar en central roll i att upprätthålla och bygga vidare på föreningens arv, men ska samtidigt kunna möta upp framtida utmaningar och möjligheter.

Som en del av ledningsgruppen för Degerfors IF ska du även rapportera fortlöpande till styrelsen och bidra till övergripande strategier för att nå föreningens långsiktiga vision och mål. Weman har under sin tid som klubbchef arbetat för att skapa en stabil grund för det dagliga arbetet på sportkontoret, vilket har resulterat i den organisationsstruktur som föreningen har idag.

Avslutningsvis är det en spännande tid för Degerfors IF. Med rätt kompetens och engagemang är det möjligt att vara med och leda föreningen in i framtiden och göra en verklig skillnad för både nuvarande och kommande generationer av fotbollsfans och spelare.

Är du rätt person för rollen som klubbchef för Degerfors IF? Då vill vi komma i kontakt med dig.

Vi ser att du som söker tjänsten har med dig följande kunskaper och erfarenheter:

  • Stort sportsligt intresse.
  • Gedigen ledarerfarenhet.
  • Erfarenhet av att arbeta med budget, prognos, uppföljning och likviditetsprognoser.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Information och ansökan

I den här rekryteringen har Degerfors IF valt att samarbeta med AxÖ Consulting. För frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter:

Olle Öijen:

  • olle.oijen@axoconsulting.se
  • 079 337 33 17

Jakob Erlingsson:

  • Jakob.erlingsson@axoconsulting.se
  • 070-687 97 58

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande.

Observera att en bakgrundskontroll kan förekomma för slutkandidater. Bakgrundskontrollen syftar till att verifiera den sökandes arbets- och utbildningshistorik samt eventuella andra relevanta uppgifter. Denna praxis bidrar till att upprätthålla hög integritet och trovärdighet i vår rekryteringsprocess.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Degerfors
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2024/109
Kontakt
  • Olle Öijen, 0793373317
  • Jakob Erlingsson, 0706879758
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb