Kävlinge Kommun

”Välkommen att bli en del av oss! Mitt namn är Mikael Persson och jag är Kommundirektör på Kävlinge kommun. Nu söker vi en digitaliseringschef som kan leda vår digitaliseringsstrategi och verksamhetsutveckling. Om du brinner för samhällsutveckling och vill vara med och driva vår digitala transformation, då är det här uppdraget för dig. Hoppas vi ses!”

Arbetsbeskrivning

I rollen som digitaliseringschef ansvarar du för att utforma konkreta planer och strategier för att skapa en mer digital framtid för Kävlinge kommun. Detta är en nyinrättad tjänst, vilket ger dig möjlighet att vara med och bygga upp det team som kommer att leda denna digitala omvandling.

Som digitaliseringschef ger du stöd åt förvaltningsledningen och samarbetar nära med olika verksamheter inom kommunen. Detta kräver att du förstår och engagerar dig i olika delar av kommunens verksamheter för att kunna identifiera behov, utforska ny teknik och hitta möjliga lösningar för framtiden.

I rollen ingår bland annat:

 • Verksamhets-, budget-, personal- och resultatansvar.
 • Ansvar för utveckling och genomförande av en övergripande digitaliseringsstrategi som stöder kommunens mål och tillväxtplaner.
 • Samverkan med olika delar av organisationen, andra kommuner och myndigheter samt externa leverantörer av system och tjänster.
 • Omvärldsbevakning för att främja ett framgångsrikt utvecklingsarbete.

Som digitaliseringschef är du medlem i utvecklingsrådet och ingår i sektorn för styrning och stöd. Ditt arbete utförs på uppdrag av kommundirektören.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

 • Relevant examen från högskola-/universitet eller likvärdig arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling i en större komplex organisation.
 • Erfarenhet av att arbeta med digitalisering, driva utvecklingsprocesser och implementera digitaliseringsstrategier.
 • Erfarenhet och förståelse för olika IT-system och teknologier samt kunskap om trender inom digitalisering och digital transformation.

Det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig förvaltning och politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser att du som söker är innovativ och drivande. Vidare gillar du att tänka strategiskt och ser utmaningar och lösningar ur ett brett och övergripande perspektiv. För oss är det viktigt att du kan förstå, förenkla och förmedla komplexa processer och modeller till verksamhet och beslutsfattare. I din roll är du en brygga och översättare mellan olika kompetenser och omsätter utmaningar i tekniska lösningar.

Vi ställer höga krav på att du är en kreativ och kommunikativ ledare med fokus på mål och resultat samtidigt som du skapar engagemang och får medarbetare att trivas. Du ansvarar för att genom god verksamhetsdialog bygga upp en fungerande samverkansmodell och ett nära partnerskap.

Information och ansökan

I denna rekrytering har Kävlinge kommun valt att samarbeta med AxÖ Consulting. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter:

Anneli Wallin:

 • Anneli.wallin@axoconsulting.se
 • 072-398 02 77

Pär Brenner:

 • Par.brenner@axoconsulting.se
 • 070-277 83 46

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande.

Observera att en bakgrundskontroll kan förekomma för slutkandidater. Bakgrundskontrollen syftar till att verifiera den sökandes arbets- och utbildningshistorik samt eventuella andra relevanta uppgifter. Denna praxis bidrar till att upprätthålla hög integritet och trovärdighet i vår rekryteringsprocess.

Anställningen innebär placering i säkerhetsklass 3. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kävlinge
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/110
Kontakt
 • Pär Brenner, 0702778346
 • Anneli Wallin, 0723980277
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb