Teknik- och serviceförvaltningen, Örebro kommun

Vill du också gå till jobbet varje dag och känna att du bidrar till något större än dig själv? Som belysningsingenjör på Teknik- och serviceförvaltningen erbjuds du en trygg och utvecklande tillvaro där du får vara med och göra Örebro kommun till en ännu trevligare plats att bo och vistas i. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Teknik- och serviceförvaltningen söker nu en belysningsingenjör vars huvudsakliga ansvarsområde är drift och underhåll av kommunens belysningsanläggningar inom gatubelysning. Uppdraget handlar om att skapa säkra och hållbara gator, broar och dammar med tillfredsställande belysning i kommunen.

Örebro kommuns vision är att vara Skandinaviens mest attraktiva medelstora stad och i den här rollen kan du bidra till den visionen genom att, på ett säkert och hållbart sätt, planera för underhåll och utbyggnad av stadens belysning.

Du kommer bland annat att arbeta med

 • planering av drift och underhåll av kommunens belysningsanläggningar, främst inom gata och trafik.
 • ha en tät kontakt och samarbete med kommunens belysningsentreprenörer som utför det löpande arbetet med anläggningarna angående reparationer, underhåll och utbyggnad av nätet.
 • upprättande och uppföljning av underhållsplaner och rutiner för att säkerställa att belysningsanläggningarna uppfyller gällande krav på säkerhet och funktion.
 • säkerställa att beslutade åtgärder genomförs och uppnår önskat resultat.
 • handläggning av ärenden, både självständigt och i samverkan med andra funktioner.

Din närmsta chef är enhetschefen för Gata och Trafik inom Teknik- och serviceförvaltningen. Kontoret finns på Citypassagen i centrala Örebro, med möjlighet att arbeta delvis på distans.

Om arbetsplatsen

Som medarbetare inom Park och Gata på Teknik- och serviceförvaltningen bidrar du varje dag till att göra vardagen enklare och rikare för Örebroarna. Vi arbetar för att Örebro ska vara en trevlig, trygg och ren stad med säkra och goda kommunikationer samt offentliga miljöer som är tillgängliga för alla. Vi gör det i dialog och samspel med kollegor, politik, medborgare och näringsliv. Hos oss får du chansen att utveckla både dig själv och kommunen. Du uppmuntras att utveckla lösningar som förnyar och överraskar positivt. Vill du anta utmaningen?

Läs mer om hur det är att jobba på Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs det att du har:

 • akademisk utbildning med inriktning el/belysning eller liknande tekniskt område eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
 • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • erfarenhet av att samordna och rapportera projekt eller uppdrag.
 • erfarenhet av relevanta digitala verktyg och system.
 • B-körkort.

Vi tror att du har ett stort intresse för ljusgestaltningsfrågor i kombination med en god administrativ förmåga där du också är noggrann och kvalitetsmedveten. Du har förmåga att arbeta självständigt, men drar gärna nytta av att kombinera dina erfarenheter med kollegornas. Vidare är du tydlig i din kommunikation, behärskar svenska språket i tal och skrift på den nivå som som arbetat kräver och du erbjuder alltid ett gott och serviceinriktat bemötande. Du är initiativrik och det är naturligt för dig att samarbeta med andra samt att ha mycket kontakter, både internt och externt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.
 • kunskap/förståelse för GIS och/eller CAD.
 • förståelse för beställarrollen och offentlig upphandling.
 • kunskap om databashantering.
 • auktorisation för elinstallationsarbeten inom konstruktion, bedömningar, installation, skötsel och besiktning av elanläggningar, eller motsvarande erfarenhet som är relevant för tjänsten.
 • kunskap i entreprenadsjuridik.
 • erfarenhet av projektledning, gärna i samarbete med externa konsulter.

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Örebro kommun med AxÖ Consulting. All administration i denna rekryteringsprocess kommer därför att hanteras av AxÖ Consulting. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Kajsa Rosén på kajsa.rosen@axoconsulting.se alt. 072-398 02 67.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 oktober 2023. Vi jobbar med löpande urval.

Kontaktpersoner hos kommunen

Lars Åhlenius
Enhetschef
019-21 62 42

Vision, Avdelning 012
Facklig expedition
019-21 11 93

SACO
Facklig Expedition
019-21 30 96

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/259
Kontakt
 • Kajsa Rosén, 072-3980267
Publicerat 2023-10-03
Sista ansökningsdag 2023-10-24

Tillbaka till lediga jobb