Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av öppenhet och delaktighet. Vårt mål är att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare. I Lekeberg strävar vi mot ett utifrån och in perspektiv där vi har medborgarnas bästa i fokus. Vi vill ha ordning och reda, fokusera på kärnuppdraget och skapa konkret medborgarnytta. Nu söker Lekebergs kommun dig som tillsammans med en aktiv politik vill leda Lekebergs kommun i förändring och göra det som är bra ännu bättre.  Vill du vara med på resan? Läs mer om vår kommun på www.lekeberg.se

Vad kan Lekebergs kommun erbjuda dig?

Lekeberg är en kommun som är lagom nära till både storstadens utbud och landsbygdens idyll. Som kommunchef i Lekebergs kommun är ditt arbete omväxlande och du ges möjlighet till god överblick och delaktighet i alla delar av kommunens verksamheter. I Lekeberg kommer du arbeta med medarbetare som visar stort engagemang och värme för den lilla kommunen och finner stolthet i sitt arbete.

Som kommunchef i Lekeberg får du verka i en miljö som präglas av handlingskraft i syfte att skapa värden för medborgare, näringsliv och civilsamhället. Du blir också en del av ett nära samarbete med andra kommuner vilket tjänar som inspiration och bollplank.

Arbetsuppgifter

Som kommunchef är du kommunens högsta tjänsteperson och är länken mellan den politiska ledningen och tjänstepersonorganisationen. Det nya politiska styret i Lekeberg arbetar målinriktat och aktivt med att genomföra sin politik. I rollen som kommunchef ingår att bidra till en pågående och god dialog mellan politik och verksamhet samt att uppvisa ett entusiasmerande och tryggt ledarskap som framkallar en känsla av arbetsglädje och förtroende inom kommunen.

Som ledande tjänsteperson i den kommunala förvaltningen ansvarar du för att kommunstyrelsens beslut verkställs. Du arbetar aktivt för ett gott samarbete inom hela kommunen, de kommunala bolagen och regionen. Målbilderna är grundade i politiska ambitioner och beslut.

Du rapporterar till kommunstyrelsens ordförande. Som kommunchef är du också förvaltningschef för kommunstyrelseförvaltningen.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget har du:

  • Relevant högskole-/universitetsutbildning.
  • Flera års erfarenhet av ledarskap och av att leda andra chefer.
  • Erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete.
  • Erfarenhet av att framgångsrikt leda en komplex organisation och god förmåga att samverka med andra aktörer för att lösa gemensamma övergripande frågor.

Det är meriterande om du har axlat ledande kommunala roller tidigare men det är inget krav. Det viktiga är att hitta en trygg ledare som vill ta sig an uppdraget med stort engagemang och driv. Du kommer därför att ges goda förutsättningar att lyckas i rollen om du har rätt inställning till jobbet, en viljeriktning framåt och ett ledarskap som präglas av tillit, närvaro och trygghet.

Vem söker vi?

Som person är du jordnära samt van att arbeta på en strategisk nivå med en god förmåga att entusiasmera och förmedla mål och visioner. Fokus ligger alltid på grunduppdraget och kärnverksamheten i stort, vilket du också är bra på att kommunicera ut till verksamheterna. Att ha ordning och reda omkring dig, och i ditt arbete, anser du är en självklarhet för att skapa framgång i rollen.

Du bygger ditt ledarskap kring förtroende, engagemang och motivation. Din goda kommunikativa förmåga bidrar till en positiv känsla av delaktighet och samhörighet bland dina medarbetare och samarbetspartners. Du är en ledare som värdesätter dialog och förstår betydelsen av att bygga relationer som bidrar till ett långsiktigt förtroende hos kommunens invånare, föreningsliv, företagare, ledare och medarbetare.

Vidare ser vi att du som person har ett stort samhällsengagemang. Du bidrar till öppen och tydlig kommunikation i hela kommunen och kan hantera utmaningen och skapa förståelse för de prioriteringar som du och dina medarbetare ställs inför. För att vara framgångsrik i rollen motiveras du av att utveckla verksamheter utifrån konkret medborgarnytta.

Information och intresseanmälan

All administration i denna rekryteringsprocess kommer att hanteras av AxÖ Consulting.

Anmäl ditt intresse för tjänsten på AxÖ Consultings hemsida, axoconsulting.se – lediga jobb senast den 29 mars.

För mer information kontakta rekryteringskonsult Anneli Wallin på telefon 072-398 02 77 eller via mail anneli.wallin@axoconsulting.se, eller Linda Axäng telefon 079-340 54 42 eller via mail linda.axang@axoconsulting.se.

Alla intresseanmälningar behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.  Tjänsten är säkerhetsklassad och du kommer att genomgå en säkerhetsprövning. En godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning. Vid anställning kommer du att krigsplaceras i Lekeberg.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lekeberg
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/38
Kontakt
  • Anneli Wallin, 072-3980277
  • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Retour aux postes vacants