“Come work with people with an appetite for more!”

Nu söker Lantmännen Unibake en LEAN-koordinator till våra 3 produktions anläggningar i Sverige. Örebro, Huddinge och Mantorp. Du kommer utgå ifrån Örebro där merparten av din arbetstid kommer förläggas. Det här är en tjänst för dig som tidigare axlat rollen som LEAN-koordinator, men som är i början av karriären. Som LEAN-koordinator får du möjlighet att ta fram, utveckla och driva implementeringen av metoder och arbetssätt inom LEAN/Operational Excellence. Till din hjälp har du förutom en Operations excellence kollega, erfarna kollegor som kommer att stötta dig längs vägen för att nå framgång i rollen.

Lantmännen Unibake erbjuder:

Lantmännen är en stor internationell koncern som har en unik bredd i verksamheten. Det innebär att de kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Lantmännen arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Här värdesätts öppenhet, tillit och samverkan för att gemensamt uppsatta mål.

Arbetsbeskrivning

Som LEAN-koordinator kommer du att förvalta och utveckla ett övergripande ramverk och koncept inom LEAN för Lantmännen Unibake Sverige. I rollen ingår att: 

 • Jobba fram implementeringsplaner samt följa upp att dessa efterlevs.
 • Ta fram och utveckla metoder, standarder och arbetssätt.
 • Koordinera och prioritera aktiviteter.
 • Utbilda, stötta och coacha chefer/ledare inom området.
 • Arbeta fram och implementera relevanta mål, mätetal och struktur för uppföljning.
 • Leda projekt.
 • Bidra i strategiska utvecklingsområden samt vara ambassadör för vårt s.k Operational Excellence verktyg.
 • Initialt är fokus på att stötta och implementera Lean/ 5S inom underhåll
 • Delta aktivt i nätverk och samarbetsforum inom koncernen (Unibake, Lantmännen).

Du ingår i avdelningen för Process development & Technology som tillhör Operations. Inom Operations ingår även produktionssiter/bagerier, avdelningen för Supply Chain & Procurement samt Kvalitet & Miljö. Du rapporterar till chefen för Process development & Technology.

 Kvalifikationer:

För att lyckas i rollen har du en relevant högskoleutbildning eller likvärdig kunskap och erfarenhet. Vi ser också att du har arbetat några år i en liknande roll, men kan vara junior och i början på karriären. Vidare har du: 

 • Några års erfarenhet från att ha jobbat med LEAN-verktyg, beteenden och ledarskap.
 • Intresse för underhållsprocessen och Total Productive Maintenance (TPM).
 • Erfarenhet av genomförande av projekt- och verksamhetsutvecklingsmodeller
 • Praktisk vana från att ha jobbat med förändringsledning.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, då kommunikation sker på båda språken.

 Vem söker vi?

Vi ser att du som söker är strukturerad, analytisk och engagerad. Du motiveras av att arbeta mot uppsatta deadlines, med förmåga att balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Vidare är du tydlig i din kommunikation samt bekväm med att tala inför olika typer av människor. För att lyckas i rollen är du dessutom en bra relationsbyggare, du driver saker framåt och du har en förståelse för affären.

Som person är du en lagspelare som bygger interna och externa relationer på tillit och värdesätter dessa högt. Som LEAN-koordinator är det även viktigt att du är lösningsorienterad, du gillar därför att arbeta proaktivt, med ett fokus på utveckling och förbättring.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Lantmännen Unibake med AxÖ Consulting. För mer information om tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Axel Johansson på telefon 0733-832885 eller via mejl axel.johansson@axoconsulting.se eller Tobias Björk på 070-9775100 tobias.bjork@axoconsulting.se . Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Lantmännen Unibake

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 19 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord.

Lantmännen Unibake är Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln och riktar sig till kunder över hela världen.

Lantmännen Unibake i Sverige omsätter ca 1,8 miljarder kronor och har 380 anställda. Produktionen bedrivs vid tre bagerier, ett i Örebro, ett i Huddinge och ett i Mantorp och vi saluför både egentillverkade produkter och försäljningsvaror. Våra kända varumärken är Korvbrödsbagarn, Hatting och Bonjour. Läs gärna mer på www.lantmannen-unibake.com

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommels
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/62
Kontakt
 • Axel Johansson, 0733832885
 • Tobias Björk, 070-9775100
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-04-01

Retour aux postes vacants