BAE Systems Hägglunds AB

Vill du arbeta inom försvarsindustrin och dessutom för en världsledande fordonstillverkare? Välkommen till en framtid fylld av möjligheter!

Just nu befinner sig BAE Systems Hägglunds AB i en expansiv fas inom samtliga produktområden, då efterfrågan på Hägglunds fordon aldrig tidigare varit så här stor. Detta har således medfört att vi nu har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare för att stärka upp vårt konstruktionsteam.

 

Din framtida utmaning

Till enheten Auxiliary Systems & Engineering Support söker vi nu en Mekanisk konstruktör. I rollen som mekanisk konstruktör kommer du erbjudas varierande arbetsuppgifter, bl.a:

 • Idégenerering
 • Utveckling av koncept
 • Vidareutveckling av befintliga produkter
 • Konstruktion i Catia
 • Material och komponentval
 • Beräknings- samt provbeställningar
 • Teknisk specificering av köpsystem
 • Ritningsframtagning
 • Dokumentation

 

Om avdelningen

Auxiliary Systems & Engineering Support ansvarar för utveckling samt upphandling av variantspecifik utrustning. Avdelningen har konstruktionsansvar för följande områden för samtliga BAE Systems Hägglunds produkter:

 • AC/CBRN
 • Brandsläckningssystem
 • Skydd

Avdelningen ansvar även för Ambulans, bärgar- samt ingenjörsvarianter av våra fordon och till dessa tillhörande unika produkter såsom bårsystem, vinschar, kranar, schaktblad mm.
Avdelningen stödjer även eftermarknad med införande av tilläggsbeställningar samt hantering av utgående artiklar/system mm.

 

Den du är

Vi söker dig som är utbildad Högskoleingenjör alt Civilingenjör inom Maskinteknik eller annan eftergymnasial utbildning.  Du har viss erfarenhet av mekanisk konstruktion samt vana vid 3D-modelleringsverktyg. Då vi är en internationell koncern behöver du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Som person värdesätter vi att du har ett genuint teknikintresse, är utåtriktad och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har hög servicenivå. Du bör vara uppfinningsrik och vi ser gärna att du är van vid att söka information.

Har du erfarenhet av CATIA V5 är det en fördel men inget krav.

 

Vad du blir en del av

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! Du kommer att få vara med när produkten blir till från idé till dess att den rullar ut till kund. Du kommer att få jobba med framtidens teknik i ett globalt företag där du har stora möjligheter till kompetens & karriärutveckling.

Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bepansrade terrängfordon (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

Läs gärna mer om Örnsköldsvik och Höga Kusten på www.jobbaochlev.se/ - www.inspiration.ornskoldsvik.se - www.hogakusten.com/sv

 

Kontaktperson

Har du frågor, är du varmt välkommen att höra av dig till:

Magnus Söderström, chef Auxiliary Systems & Engineering Support 0660- 80726 , eller Maria Josefsson, rekryteringskonsult AxÖ Consulting, 070 – 842 23 35.

Sista ansökningsdag är den 31 mars men vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Observera att du ansöker om denna tjänst via BAE Systems egen karriärsida genom denna länk:

https://baesystems.varbi.com/se/what:job/jobID:605386/

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Örnsköldsvik.

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/71
Kontakt
 • Maria Josefsson, Rekryteringskonsult, 070-8422335
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb