AxÖ Consulting AB

Vill du arbeta på ett expansivt företag som är inne i en stark tillväxtfas? Nu söker Nobeli Business Support i Karlskoga en ekonomichef som vill vara med och lyfta Nobeli till nästa nivå.

Om Nobeli Business Support

Med ett ursprung i försvarsindustrin erbjuder Nobeli sina kunder med högt ställda krav helhetslösningar inom säkerhetstekniska lösningar, dokumenthantering och lön. Nobeli driver och förvaltar även det fina och anrika Bofors Hotel.

Nobeli grundades 1999 av nuvarande ägare BAE Systems Bofors och Saab Dynamics. Det övergripande syftet med att företaget bildades var att ge ägarna en trygg och enkel hantering av, för dem affärskritiska supporttjänster men att en övervägande del av omsättningen ska komma från extern marknad. Sådana tjänster som har kännetecken som säkerhet, sekretess och integritet.

Nobeli har idag drygt 150 anställda med en omsättning på drygt 200 miljoner kronor och finns i Karlskoga, Örebro, Linköping och Huskvarna med huvudsäte i Karlskoga.

Nobeli erbjuder utvecklande uppdrag i nära relation med kollegor, kunder och leverantörer. Nobeli prioriterar kompetensutveckling och erbjuder stöd och resurser för att utvecklas i sin yrkesroll. Nobelis grundsyn är Omsorg och respekt för varandra, kunder och affären.

Som anställd hos Nobeli erbjuds du en inkluderande arbetsmiljö där du får vara med och bidra till den framtida utvecklingen. Du erbjuds ett stort utbud av förmåner via förmånsportalen Benify såsom bl.a. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension och olika rabatter.

Läs mer på Nobeli.se

Om tjänsten

Som ekonomichef har du ett helhetsansvar för bolagets ekonomifunktion där du leder, utvecklar och styr verksamheten för att nå våra långsiktiga mål. I rollen har du ansvar för att säkerställa en korrekt finansiell redovisning samt att vidareutveckla en ekonomistyrning som stödjer vår affärsverksamhet.

Du förväntas driva ett utvecklingsarbete som koordineras med verksamheten avseende rutiner och processer inom redovisning och ekonomistyrning.

Utöver den egna avdelningens arbete förväntas du att bidra på ett proaktivt sätt i det företagsövergripande utvecklingsarbetet.

Innefattar bland annat att du:

  • Leder och driver utvecklingen av ekonomistyrning inom Nobeli.
  • Leder och driver arbetet inom Nobeli gällande budget, prognos, månads- och årsbokslut samt analys och uppföljning.
  • Arbetar proaktivt tillsammans med ekonomifunktionen för att utveckla arbetssätt och processer.
  • Ansvarig för bolagets arbetsprocesser och strukturer för lönsamhetskalkylering avseende affärskalkyler.
  • Bidrar med finansiell kompetens och analys i förekommande utredningar och analyser som ett stöd till bolagets ledning.

Egenskaper:

Som ledare är du kommunikativ, prestigelös, engagerad, närvarande, tillitsfull och har förmågan att få ditt team att växa. I din person har du en förmåga att bygga relationer med verksamheterna inom bolaget för att ekonomifunktionen skall kunna leverera på bästa sätt.

Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann med en mycket god analytisk förmåga och en kommunikativ förmåga som gör att du lätt kan förmedla ditt budskap.

Du är resultat och affärsorienterad och har en förmåga att se helheten samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov.

Du har en akademisk examen inom ekonomi och några års erfarenhet från liknande roll.

Du rapporterar till Vice VD

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/77
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Retour aux postes vacants