AxÖ Consulting

Är du en ledare med erfarenhet av underhållsfrågor och söker möjlighet att bidra med din kunskap och kompetens på en spännande utvecklings- och förändringsresa?

Om Orkla Foods Sverige

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng’s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara ”Din vän i vardagen” genom att leva upp till våra värdeord – modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Om tjänsten

Underhållsavdelningen ansvarar för driftsäkerhet av anläggningarnas produktionsutrustning, vilket omfattar såväl mekaniskt som elektriskt underhåll. Inom avdelningen arbetar ett 20-tal medarbetare inom underhåll, el och automation och du har fullt personal- och budgetansvar för ditt ansvarsområde.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • I rollen som underhållschef Orkla Närke ansvarar du för att leda underhållsarbetet till nästa nivå och kommer vara en stor del av vårt utvecklingsarbete. Bland annat att standardisera och förbättra vårt arbetssätt, förhållningssätt och kultur. Genom ditt tydliga ledarskap kommer du ansvara för drift och ledning av underhållsorganisationen säkerhets- och kvalitetsfokus, effektivitet och fokus på ständiga förbättringar. 
 • Rollen har ett stort operativt fokus och ska arbeta nära produktion och leverera den bästa servicen till produktionsavdelningen. Du ska gilla att kommunicera och vara spindeln i nätet mellan underhåll och produktion.
 • Planera, leda och fördela arbetet inom din avdelning för att uppnå maximal prestanda i produktionsutrustningarna.
 • Driva pågående tekniska projekt.
 • Löpande arbetsmiljö- och säkerhetsarbete.
 • Ansvar för avdelningens uppsatta mål med stort fokus på driftsäkerhet genom att alltid sträva till att förbättra verksamheten.

Du rapporterar till vår Teknikchef och underhållschef i Närke.

 Inrikesresor kan förekomma. Då tjänsten är delad mellan Örebro och Kumla är körkort och tillgång till egen bil ett krav.

Tjänsten är en direktrekrytering och rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting. Du kommer anställas direkt hos Orkla Foods Sverige. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med start omgående.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du:

 • Teknisk utbildningsbakgrund eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Teknisk bakgrund med erfarenheter från process- eller tillverkande industri.
 • Erfarenhet av ledande roll med personal- och arbetsmiljöansvar.
 • God datorvana.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
 • Har du erfarenhet av elektroniskt underhållssystem och/eller SAP är det meriterande.

Vi ser att du som söker är en närvarande och coachande ledare som är duktig på att engagera dina medarbetare. Genom tidigare erfarenheter har du god vana att organisera resurser och göra prioriteringar utifrån uppsatta mål. Att leda utvecklingsarbete kopplat till arbetsmetodik och processer är något du både tycker om och är duktig på. Framför allt går din inställning och värderingar hand i hand med Orklas värdeord; modig, pålitlig och inspirerande.

Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper.

Information och ansökan

I den här rekryteringen har Orkla Foods Närke valt att samarbeta med AxÖ Consulting

Vid frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Anneli Wallin, anneli.wallin@axoconsulting.se, tfn 072-398 02 77. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag 30 juni 2023. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vad kan Orkla erbjuda dig?

Orkla är ett unikt FMCG-bolag med ett starkt fäste i Norden och växer även mycket inom Europa och flera andra länder, bland annat Indien. Möjligheten att få jobba med starka lokala varumärken i ett växande internationellt bolag ger våra medarbetare möjligheten att göra skillnad och påverka vår utveckling. På Orkla tänker vi globalt men vill utveckla lokala lösningar som tillgodoser våra kunders behov samtidigt som vi utvecklar och stärker våra medarbetare genom att de får göra skillnad.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro och Kumla
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/139
Kontakt
 • Anneli Wallin, 072-3980277
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Retour aux postes vacants