Välkommen med din ansökan

HEBAB grundades år 1966 och är ett väletablerat företag inom byggmarknaden i Karlskoga, Örebro och Nora med omnejd och ingår i koncernen Byggbetjänten. HEBAB utför nybyggnationer, till- och ombyggnader i alla storlekar. HEBAB har idag drygt 40 anställda varav 4 projektledare.

Nu söker HEBAB en Vice VD som vill axla det övergripande ansvar för bolagets regionkontor. Som Vice VD får du en betydande position i ledningsgruppen och du samarbetar med andra avdelningar inom företaget och koncernen. Det här är en tjänst för dig som vill vara en del av ett framgångsrikt bolag i en spännande och utvecklingsorienterad koncern.

Dina arbetsuppgifter

Som Vice VD utformar och verkställer du arbetsuppgifter på ett produktivt och effektivt sätt utifrån gällande målsättningar, strategier och riktlinjer.

I rollen ingår följande arbetsuppgifter:

 • Planera, organisera och strukturera arbetet på avdelningen.
 • Schemaläggning, resursplanering, rekrytering, lönesättning, kompetensutveckling och utvecklingssamtal med medarbetarna.
 • Upprättande utav projektrapportering och projektavslut.
 • Övergripande ansvar gällande budgetfrågor, såsom förslag till årsbudget, ekonomiavstämningar, prognosarbete, offert- och anbudsinlämningar och inköp i nära samråd med VD.
 • Övergripande processfrågor och förbättringsarbeten.
 • Statistikrapportering till ledningsgrupp.
 • Löpande informera VD om specifika projekts utveckling, tidplaner, kvalité, miljö och ekonomi.

Kvalifikationer:

Vi ser att du som söker har följande kunskaper och erfarenheter:

En omfattande teknisk kompetens inom bygg- och anläggningsområdet med förmågan att analysera tekniska ritningar och dokumentation samt förstå byggprocessen.

 • Minst fem års ledarerfarenhet, i liknande roll.
 • Erfarenhet av budgetansvar för projekt och förmågan att arbeta inom budgetramen.
 • God förståelse för marknadsföring och försäljning, samt förmåga att skapa och upprätthålla starka kundrelationer.
 • Utmärkt kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt ,med förmågan att kommunicera effektivt med olika intressenter, t.ex. kunder, underleverantörer, myndigheter och interna team.
 • Förmåga att analysera marknaden och branschen, identifiera och driva strategiska initiativ och affärsplaner som ökar intäkterna, marknadsandelar och företagsvärdet.
 • Stark förmåga att sätta upp mål och nå resultat genom planering, organisering och genomförande av strategier och åtgärder.
 • En förutsättning för rollen är att ha goda kunskaper inom entreprenadjuridik, inklusive AB 04/ABT 06 och konsumentjuridik.

En viktig del av tjänsten innebär att kontinuerligt utveckla din avdelning. I detta ingår att ständigt förbättra rutiner och processer för arbetet utifrån affärsplanen. Som Vice VD bryter du ned affärsplanen i mindre delar och omsätter dessa till instruktioner för hur dina medarbetare ska arbeta. Vi ser därför att du är en strukturerad, utvecklingsorienterad och kommunikativ ledare som drivs av att se andra lyckas. Vidare har du en stark entreprenörsanda med förmågan att hitta nya möjligheter och lösningar för att öka effektiviteten och produktiviteten på arbetsplatsen.

Som ledare har du förmågan att motivera, utveckla och coacha dina medarbetare till framgång. I ditt ledarskap har du som utgångspunkt att alla ska trivas och må bra. Du anpassar utmaningar och ansvar efter varje persons förmåga, så att alla får möjlighet att växa utifrån egna förutsättningar. Samtidigt ska det inte råda några tvivel om att du som chef företräder arbetsgivaren och arbetar i enlighet med fattade beslut och utifrån gällande lagar och regler.

Om koncernen Byggbetjänten AB

Einarssons Byggnads AB (HEBAB) ingår i en koncern som består av åtta bolag: Byggbetjänten AB, Erikssons Bygg i Mellansverige AB (EBAB), Hyrmaskiner, Golv & Kakel i Mellansverige AB, Forna Stål & Montage AB, Golvtjänst i Degerfors AB, Gäre Bygg AB och Ekonomigolv i Örebro AB. I koncernen finns idag ca 170 anställda och samtliga bolag har gott renommé och är starka i sina regioner.

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, Axel Johansson på telefonnummer 0733-83 28 85, via mail axel.johansson@axoconsulting.se eller Linda Axäng på telefonnummer 079-340 54 42, mejl linda.axang@axoconsulting.se Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan.

Vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem gärna om tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/149
Kontakt
 • Axel Johansson, 0733-832885
 • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-17

Retour aux postes vacants