Varmt välkommen med din ansökan eller tipsa någon du känner!

RESH Manager till Essity

Hygien och hälsa är centralt för människors välbefinnande. Som ledande globalt hygien- och hälsobolag erbjuder Essity produkter och tjänster som gör skillnad i människors liv varje dag. Essity är noterat på Nasdaq Stockholm och hade per den 31 december 2022 ett börsvärde om 192 miljarder SEK. Försäljning sker i cirka 150 länder under flertalet globalt ledande varumärken.

På Essitys produktionsanläggning i Askersund arbetar idag ca 80 anställda. På siten produceras Sorbact som ett sårvårdsförband som hjälper i kampen mot antibiotikaresistens världen över. Nu söker vi en RESH Manager (Risk Environment Safety & Health Manager) som vill vara en del av Essitys team och som brinner för säkerhets- och miljöarbete. Hos Essity utmanas du att växa och du har stora möjligheter att arbeta självständigt och att vara en central del i företagets innovativa och progressiva arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som RESH Manager är du en förebild och en ledstjärna i säkerhets- och miljöarbetet på siten i Askersund. I din roll ingår att ge expertstöd till produktionsanläggningens chefer för att möta uppsatta mål och för att säkerställa att siten följer rådande lagar, förordningar, företagsstandarder och policyer.

I tjänsten innefattas också följande arbetsuppgifter:

 • Driva utvecklingen av produktionsanläggningens RESH-strategi.
 • Driva förbättringar utifrån interna system, standarder och riktmärken samt benchmarking.
 • Ansvar för Essitys miljöarbete enligt lSO 14001.
 • Ansvar för operativa och verkställande projekt inom miljö- och säkerhet.
 • Äga implementering av säkerhetsledarskapsprogram.
 • Ansvar för krisberedskap och affärskontinuitet.
 • Säkerställa nödvändig utbildning relaterad till RESH-systemen och standarder.
 • Vara uppdaterad gällande lagkrav och Essity-krav och se till att ändringar genomförs.
 • Stödja organisationen i utredningar som syftar till en lärandekultur och att undvika personskador, skador och hälsorisker.
 • Fortsätta implementeringen av företagets rapporteringsplattform (Gensuite & Sofi).

I din roll ingår personalansvar för fem medarbetare. Du rapporterar till platschefen och ingår i den lokala ledningsgruppen.

Essity har nyligen förvärvat ABIGO som arbetar för att främja människors hälsa och välbefinnande genom bland annat minskad klimatpåverkan. På fabriken i Askersund sprider ABIGO biologisk mångfald i närområdet, genom egna bikupor, och investerar i en solcellsanläggning. Genom att vara en del av Essity stärks ytterligare engagemanget för säkerhets- och miljöarbetet där denna RESH-roll kommer att ha en viktig funktion i det fortsatta arbetet.

(se ABIGO Medical Environmental work – YouTube).

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har ett stort intresse för människor, hälsa, säkerhet och miljö. Du beskriver dig ofta som en mycket kommunikativ, positiv och driven person som gillar att samarbeta med andra. Vidare har du en pragmatisk ”kan-göra-attityd” och du gillar att driva förändringar samt att hantera de utmyntningar som du ställs inför.

För att lyckas i rollen har du:

 • Kandidat- eller magisterexamen.
 • Minst fem års erfarenhet som säkerhets-, miljö- och hälsochef i en produktionsorganisation.
 • Beprövad erfarenhet av ledarskap och coachning inom säkerhetskulturutveckling
 • Utmärkta kunskaper i engelska och svenska språket, både i tal och skrift.
 • Erfarenhet av TPM och kvalitetsstandarder är ett plus.
 • Erfarenhet av hållbarhetsarbete där miljönormer är meriterande

Essitys organisation präglas av samarbete och engagemang, det betyder att de arbetar nära varandra som ett stort team. Vi söker därför dig som har modet att göra skillnad och som värnar om såväl medarbetare som siten i stort.

Essity erbjuder

På Essity tror vi att varje karriär är lika unik som individen och ger därför medarbetarna möjlighet att nå sin fulla potential. Här präglas företagskulturen av en familjär atmosfär med stark entreprenörsanda där samarbete och personlig utveckling uppmuntras. Du kommer att ingå i ett inspirerande och bekräftande team, där ni hjälper varandra och arbetar tillsammans mot uppsatta affärsmål.

Som RESH Manager kan du förvänta dig en spännande och utvecklande miljö med höga ambitioner att alltid ligga i framkant. Här arbetar man tillsammans, ser möjligheter och hög kvalitet genomsyrar allt arbete.

Information och ansökan

I den här rekryteringen har Essity valt att samarbeta med AxÖ Consulting. Vi jobbar med löpande urval och svarar gärna på frågor från dig. Mejla eller ring rekryteringskonsult Anna-Lena Danielsson, anna-lena.danielsson@axoconsulting.se tfn: 070-377 01 50 eller Linda Axäng, linda. axang@axoconsulting.se tfn: 079-340 54 42 Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Askersund
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/157
Kontakt
 • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb