BAE Systems Bofors AB

Nu söker vi en metodingenjör (ILS-ingenjör, Integrated Logistics Support) med underhållsfokus till BAE Systems Bofors i Karlskoga. BAE Systems levererar några av världens mest avancerade tekniklösningar och den stora efterfrågan på företagets produkter har gjort att de växer kraftigt. Här erbjuds du ett systematiskt, analytiskt och omväxlande jobb där du arbetar med alltifrån rådgivning och dokumentation till tekniska analyser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget

BAE Systems är ett världsledande, internationellt och högteknologiskt företag som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har idag fler än 90 000 anställda och inom BAE Systems Bofors AB i Karlskoga arbetar cirka 470 medarbetare.

BAE Systems Bofors AB tillverkar artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, fjärrstyrda vapensystem samt tillhandahåller teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget har genom åren etablerat ett starkt samarbete med underleverantörer i området, men är även en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad inom utvecklingsavdelningens systemsektion för marina system, där det utvecklas olika typer av vapensystem för marina ändamål. I sektionen arbetar ett 20-tal medarbetare och här finns flera kollegor som arbetar med just underhållsmetoder, vilket möjliggör en god start och upplärning i arbetet. Vid anställningens start tilldelas du en mentor i syfte att stötta och introducera dig i arbetet. Du kommer även att få delta i utvecklingsavdelningens introduktionsprogram för att få en insikt och förståelse för företagets verksamhet, organisation och produkter!

Detta är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Som metodingenjör genomför du underhållsanalyser*, såväl självständigt som i grupp, och ger rekommendationer om serviceintervall, byte av slitdelar, lagerhållning av reservdelar, hur service genomförs med mera. I offert- och utvecklingsfas av ett system specificeras hur systemet ska underhållas baserat på kundens krav, önskemål och planerade användning av pjäsen. Som metodingenjör är du involverad i detta viktiga arbete.

Du kommer också att:

 • Tillse underhållsmässighet vid byte av befintliga komponenter och nya konstruktionslösningar.
 • Bistå marknadsavdelningen med underhållsexpertis i samband med offertfas.
 • Genomföra tekniska analyser av systemet för att säkerställa att underhåll kan genomföras på ett effektivt sätt.
 • Dokumentera underhållsmetoder och delta vid framtagande av tekniska publikationer.
 • Skapa och optimera reservdelsförsörjningen utifrån kundens driftprofil, organisation och lagerhållning.
 • Skapa utbildningsmaterial.
 • Delta vid konstruktionsprovning liksom granskningar tillsammans med kund.
 • Ha kontakt med leverantörer i frågor kopplade till underhåll.

*Analyser som förekommer kan t.ex. vara Failure Mode Effect Analysis (FMEA), Life Support Cost (LSC), Level of Repair Analysis (LORA), Reliability Block Diagram (RBD).

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

 • En eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna inom mekanik eller el. Alternativt har du arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
 • Några års arbetslivserfarenhet.
 • Brett intresse för teknik, såväl elektriska som mekaniska system då rollen är bred och innefattar flera tekniska discipliner.
 • Goda kunskaper i svenska liksom i koncernspråket engelska, i både tal och skrift.

Är du intresserad av arbetsprocesser och metoder för förbättring, är det ett plus. Även erfarenhet av att meka själv, via arbete eller i privata projekt, är en fördel.

För att lyckas i rollen är du bra på att se helheten och hitta lösningar på komplexa uppgifter. Du är också mycket bra på att arbeta strukturerat och du har en stark analytisk sida som kommer väl till pass i rollen som metodingenjör. Det är också viktigt att du är kommunikativ och att du känner dig bekväm med att hantera såväl interna som externa kontakter, på både svenska och engelska.

Vi ser positivt på kunskap och erfarenheter från andra branscher än försvarsindustrin.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. BAE Systems eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lisa Beckman på AxÖ Consulting; 0723838853 eller lisa.beckman@axoconsulting.se 

Fackliga kontaktpersoner: Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733 655
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733 109

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/233
Kontakt
 • Lisa Beckman, 0723-838853
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-21

Tillbaka till lediga jobb