Bharat Forge Kilsta

Bharat Forge Kilsta storsatsar på sin verksamhet genom att tillföra 100 miljoner kronor till investeringsprojekt under de närmsta tre åren. Automatisering står högst upp på agendan och nu är det bara du som saknas – du som vill kliva in i den helt nya rollen som Projektchef och ta ett övergripande ansvar för företagets alla anläggningstekniska projekt.  

Om tjänsten

Industriföretaget Bharat Forge i Karlskoga är det familjära företaget som är verksamma på den internationella marknaden. Med representation på nio olika siter runt om i världen samt stora kundsamarbeten med Volvo, Scania och MAN är den globala närvaron påtaglig.

Alldeles nyligen har man fattat beslut om att genomföra omfattande investeringsprojekt i sin verksamhet. Kapitaltillförseln som uppgår till 100 MSEK under en treårsperiod är avsatt för ett enda ändamål – automatisering. Med stora medel att investera har man även fattat ett viktigt beslut i att tillsätta en helt ny tjänst i företaget, en Projektchef.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Bharat Forge Kilsta.

Arbetsbeskrivning

Som projektchef är ditt huvudsakliga ansvar att koordinera och prioritera Bharat Forges projektportfölj som innefattar flertalet pågående och framtida projekt. Du kommer att vara den sammanhållande länken för samtliga anläggningstekniska projekt. Ibland kommer du även arbeta operativt och driva egna investeringsprojekt inom området automatisering. Vissa resor till framför allt Tyskland och Indien förekommer i tjänsten. Rollen rapporterar till Teknikchefen som sitter lokalt i Karlskoga.  

I den här rollen kommer du få ett stort ansvar i den viktiga investeringssatsningen och har alla möjligheter att göra ett ordentligt avtryck i organisationen.

Du kommer bland annat att:

 • Skapa struktur och systematik för hur projekt ska prioriteras.
 • Utvärdera lyckade projekt för att hitta synergieffekter.
 • Avrapportera löpande till ledningsgruppen.
 • Genomföra riskanalyser.
 • Genomföra uppföljningar i pågående projekt avseende tidsramar, ekonomi etc.

Din Profil

Vi tror att du är en erfaren projektledare som har en vilja att ta ett större ansvar och söker nästa steg i din karriärsutveckling. Givetvis tycker du om att samarbeta med andra människor för att uppnå gemensamma mål. För att lyckas och få genomslag i organisationen vill vi att du har en utåtriktad personlighet som präglas av hög kommunikativ förmåga.

Utöver detta har du:

 • En teknisk akademisk examen med relevant inriktning
 • Flera års erfarenhet av projektledning inom någon typ av tillverkande industri. Vilken bransch du kommer ifrån ställer vi oss helt öppna till, det viktiga är att du är skicklig inom projektledning.
 • Ett generellt teknisk kunnande samt intresse för ny teknik och automatisering av tillverkningsprocesser.
 • Erfarenhet av att arbeta med ekonomisk uppföljning i projekt och har god ekonomisk förståelse.
 • Förmåga att uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift då detta används dagligen på arbetsplatsen.

Kunskaper i MS Project samt språkkunskaper i tyska ses som meriterande för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlighet.

Information och ansökan

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling, AxÖ Consulting, på telefonnummer 073-915 70 61. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om Bharat Forge Kilsta

Bharat Forge Kilsta AB med sina 330 anställda ägs av den indiska smideskoncernen Bharat Forge Ltd, världens största smideskoncern. Man är verksamma på den globala marknaden och stor leverantör till fordonsindustrin av vevaxlar, framaxelbalkar och styrdetaljer för tunga lastfordon samt vevaxlar för personbilar.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/194
Kontakt
 • Oskar Bernling, 0739157061
Publicerat 2018-10-23
Sista ansökningsdag 2018-11-18

Terug naar vacatures