Ovako AB

Ovako i Hällefors är ett av de största industriföretagen i Örebroregionen med ca 500 medarbetare. Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vill du vara med och skapa och leda ett nytt HR team? Hos oss får du chansen att jobba med strategiska beslut och operativt i den dagliga verksamheten nära våra chefer och medarbetare. Vi är ett företag med stort fokus på säkerhet, innovation, hållbarhet och kvalité. Sedan 1600-talet är vi en stolt del av svensk basindustri. Med vår långa erfarenhet och tillsammans med våra nya ägare Nippon Steel and Sumitomo Metal Corporation, tar vi nu sikte på att bli världsledande inom specialstål. 

På uppdrag av Ovako söker AxÖ Consulting en HR-chef till siten i Hällefors. Som HR-chef ingår du i ledningsgruppen och får tydligt mandat med stora möjligheter att utveckla arbetet tillsammans med ditt team. Du kommer även ingå i Ovako’s HR nätverk och tillhöra företagets HR ledningsgrupp.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR-chef arbetar du operativt och strategiskt inom alla HR-processer i organisationen. Ditt arbete blir att driva och utveckla verksamhetsstödjande processer såsom kompetensförsörjning, ledar- och grupputveckling, förändringsledning, prestationsprocesser, ersättningsfrågor, kompetensutveckling, hälsoarbete och samverkansfrågor. Du kommer att fungera som coach och bollplank till chefer och vara deras stöd i arbetsrättsliga frågor samt ansvara för förhandlingar med fackliga organisationer.

Som HR-chef kommer du även att vara företagets kontaktperson mot olika myndigheter, kommunen, skolor och föreningar. I rollen ansvarar du dessutom för organisationens lokala kommunikation, både internt och externt. Du rapporterar till affärsområdeschefen för Business unit Hellefors.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en akademisk utbildning inom personalvetenskap eller motsvarande. Vidare ser vi att du har en gedigen erfarenhet av HR-arbete såväl strategiskt som operativt gärna inom industrin. Du har även erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling, både i en ledande och deltagande roll och du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska.

Tjänsten är placerad i Hällefors.

Profil

Som HR-chef bidrar du med driv, energi och mod för att utveckla verksamheten. Ditt förhållningssätt är proaktivt och driftigt och du skapar trygga och välgrundade resultat. Du har förmågan att fånga upp verksamhetens behov och hittar kreativa lösningar för att effektivt bemöta dessa. Genom att vara lyhörd och prestigelös samt besitta gedigen erfarenhet av HR-frågor, vinner du snabbt förtroende i organisationen. Du är van att arbeta självständigt i en decentraliserad organisation samtidigt som du gillar att arbeta tillsammans på koncernivå som bidrar med  spetskompetens inom HR och kommunikationsområdet.  

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har fler än 3 000 anställda i mer än 30 länder.

Omsättningen 2017 uppgick till 921miljoner euro. Ovako är sedan juni 2018 en del av den japanska stålkoncernen Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation som är världens tredje största stålproducent med 93 500 anställda globalt och en årlig omsättning på 43 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com och www.nssmc.com.

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se Varmt välkommen med din ansökan, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2
Kontakt
  • Tobias Björk , +46 70 977 51 00
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-02-01

Tilbake til ledige stillinger