Omexom

Omexom är den del av VINCI Energies, ett av sex affärsområden inom den franska industrikoncernen VINCI som har över 200 000 anställda över hela världen. Omexom bygger, driftar och underhåller kritisk infrastruktur inom eldistribution, järnvägssystem och belysning.

Söker du en ny utmaning och vill arbeta med spännande och utvecklande arbetsuppgifter i en framtidsbransch? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med projektekonomi?

 Då är detta ett jobb för dig!

Du kommer att få arbeta med stort eget ansvar tillsammans med engagerade och hjälpsamma kollegor, samtidigt får du möjlighet till att arbeta inom en stor internationell koncern, där vår vision är att göra energiomställningen möjlig!

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en enhetscontroller som har sin utgångspunkt från något av våra kontor i Umeå eller i Örnsköldsvik.

Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för kontinuerlig förbättring av enhetens ekonomiska interna och externa rutiner samt rapportering. Du kommer att stötta affärsenhetschef samt projektledare i ekonomisk uppföljning av enhets- och projektresultat. Vidare kommer du att arbeta med utbildning och förståelse för hur medarbetare inom enheten ska strukturera ekonomisk uppföljning av projekt för att få enklast och bästa möjliga kontroll.

Även månadsrapportering för affärsenheten i enlighet med fastställda rutiner och system ingår som en arbetsuppgift i tjänsten. Som enhetscontroller rapporterar du till enhetschefen men interagerar med övriga controller samt Regions ledning.

Huvudarbetsuppgifter:

Understödja enhetschefer och projektledare gällande uppföljning. Analys av projektprognoser och släpande fakturering. Strategi och affärsplanering tillsammans med ansvariga chefer. Prognostisera framtida utveckling Analysera, följa upp resultat samt föreslå förändringar Utveckla och förenkla ekonomiska rutiner Leda och ansvara för budgetarbetet samt sammanställning och rapportering till regions ledning Projektadministration

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund. Du har erfarenhet av en Controller-position där du arbetat nära verksamheten och vi ser gärna att du har erfarenhet inom projektverksamhet. Du har en hög IT-mognad och stor erfarenhet av att arbeta i affärssystem, ex SAP.

Som person är du prestigelös i samarbetet med andra och har lätt för att skapa goda och långsiktiga affärsrelationer. Att vara målmedveten och lösningsfokuserade ser du som en självklarhet i din yrkesroll och du tar gärna egna initiativ för att engagera kollegor driva processer framåt. Du lägger stor energi på att ha hög precision i din analys och kommer snabbt till kärnan i ett problem.

Din goda kommunikativa förmåga både internt och externt värdesätter vi högt och du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten är heltid, placeringsort är Umeå eller Örnsköldsvik, visst resande förekommer i tjänsten.

Kontakt

Låter det intressant? Skicka gärna in din ansökan redan idag. 

I denna rekrytering samarbetar vi med AxÖ Consulting och har du frågor kan du kontakta vår rekryteringskonsult Ola Pettersson 070-377 02 45 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform fastlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/68
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb