Axö Consulting

Tycker du om att arbeta i laboratoriet och kan samarbeta över gruppgränserna för att hitta lösningar på problem? Nu söker vi en analytisk kemist som vill ansluta sig till kvalitetskontrollteamet på hos en av våra kunder i Västerås för ett sexmånadersuppdrag.

Här ges du möjlighet att få arbeta nära företagets FoU-team för att stödja inspektioner av nästa generations batterimaterial och kommande battericellformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som analytisk kemist ansvarar du för att leda utvecklingen och valideringen av karakteriseringsmetoder för en grupp råvaror och mellanprodukter som används/tillverkas i  kundens olika produktionslinjer för battericeller.

I dina arbetsuppgifter ingår också att:

 • Driva utvecklingen, valideringen och genomförandet av nya analysmetoder för råvaror, mellanprodukter och färdiga produkter.
 • Ansvara för att utveckla kvalitetsstandarder, förfaranden och dokumentation i samband med analys- och laboratoriearbetet.
 • Utföra analytiska tester på en rad olika instrument, inklusive tolkning, granskning och rapportering av data/resultat till våra interna kunder.
 • Ansvara för att underhålla en uppsättning analysinstrument enligt en hög standard, utbilda och dela med sig av kunskap om instrument och metoder till andra gruppmedlemmar.
 • Främja operativ kvalitet genom att vara en nyckelperson i den dagliga problemlösningen och i processförbättringar.
 • Förstå och internalisera QA/QC-principerna i de dagliga funktionerna.
 • Bidra till 8D-produktionsundersökningar samt karaktärisering av nästa generations batterimaterial.
 • Arbeta i många delar av organisationen och samarbeta med produktionsteknik, produktionskvalitet, leverantörs-/kundkvalitet och FoU-team.
 • Arbeta med externa leverantörer, institut och akademiska organisationer samt med kunder.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du minst fem års erfarenhet av laboratoriearbete samt minst två års erfarenhet av FoU, kvalitetskontroll eller ett analytiskt laboratorium i en relevant industri. Vidare har du en magister-eller doktorsexamen inom kemi, materialvetenskap, fysik, naturvetenskap eller teknik.

Genom åren har du införskaffat dig goda kunskaper inom analystekniker och metodutveckling samt kvalitetskontroll, kvalitetssäkring, analytisk kemi, metodvalidering, kromatografi och av att arbeta i ett analytisk laboratorium.

Du har också kunskaper inom:

 • GC-MS, IC, ICP-MS.
 • SPC, FMEA.
 • ISO 9001, ISO17025, IATF16949, TQM samt Lean och Six Sigma.

Erfarenhet av polymerkemi eller batterimaterial (bindemedel, grafit, kisel) är ett plus.

Som person är du analytisk och logisk med förmåga att identifiera möjligheter och förbättringar för att öka kvaliteten genom datadrivna metoder. Utöver detta är du en mycket organiserad och resultatinriktad person med ett öga för detaljer. Du beskriver ofta dig själv som en passionerad, målinriktad och framåt person som gillar att samarbeta med andra, likväl som du gärna arbetar självständigt. Du kommunicerar även obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Information
Detta är ett konsultuppdrag via AxÖ Consulting där du kommer att hyras ut till en av våra  kunder i Västerås. Uppdraget startar omgående och fortlöper under sex månader med chans till förlängt uppdrag.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Konsultuppdrag via AxÖ Consulting
För att du skall trivas och må bra på ditt konsultuppdrag arbetar vi kontinuerligt med att ge dig så goda förutsättningar som möjligt. Vi har mer än 200 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen, vi vet därför hur viktigt det är att ge dig rätt grund att stå på för att vi tillsammans skall kunna bedriva en professionell konsultverksamhet.

Som konsult är du anställd av AxÖ Consulting men arbetar på uppdrag hos någon av våra kunder. Hos oss får du chansen att utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du stärker ditt CV på några av regionens, och till och med Sveriges, mest ansedda och attraktiva bolag. Att arbeta som konsult via AxÖ Consulting är tryggt, roligt och utvecklande samt ett bra sätt att få fart på karriären. För att du skall trivas erbjuder vi dig en fast månadslön, trygga anställningsvillkor och vi arrangerar regelbundet sociala aktiviteter så att vi kan lära känna varandra lite bättre.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/75
Kontakt
 • Angelica Mäenpää, 0766366175
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb