LTU Business

 

Din roll

Vi söker dig som vill driva samhällsutvecklingen och näringslivet framåt tillsammans med oss. I rollen som innovationsledare gör du det genom att stödja forskare så att deras nydanande insikter, idéer och innovationer kommer samhället till nytta.

Vi söker dig som kan göra oss ännu bättre på att upptäcka och beskriva potentialen i ny forskning och nya idéer, som kan skapa effektiva strategier för att omvandla dem till nya produkter, tjänster och företag, samt att utveckla innovationsekosystemet i norra Sverige.

Hos oss kan du få en avgörande roll i att ta världen närmare de globala hållbarhetsmålen likväl som att lägga grunden för nästa stora internationella succéföretag med norrländska rötter.

 

Dina ansvar och arbetsuppgifter

 • Som innovationsledare på LTU Business möter du forskare och är deras första och viktigaste stöd i att ta sin idé och vision vidare mot ett förverkligande. Vi internutbildar dig i vår metod Innovation Due Diligence™ som används av alla våra innovationskonsulter.

 • Du använder expertkonsulter som kompletterar din kompetens för att skapa en effektiv utvecklingsprocess. Du undersöker möjligheterna och potentialen i idéerna, ansvarar för marknadsundersökningar, hjälper till med skydd av intellektuella rättigheter, tester av prototyper eller andra demonstrationer av idéerna.

 • Du stödjer idébäraren i kontakten med andra aktörer i innovationsekosystemet som LTU Business har nära samarbeten med – till exempel inkubatorer när idén har potential att bli starten på ett nytt företag.

 

Dina kvalifikationer

 • Vi söker dig som har en akademisk examen, gärna som ingenjör.
 • Du har relevant erfarenhet från innovationsledning eller liknande arbetsuppgifter inom produkt- och tjänsteutveckling.
 • Du har lätt att förstå ny teknik och vilka utmaningar som kan finnas i dess utveckling till nya produkter och tjänster.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med immateriella rättigheter eller erfarenhet från startup-världen.

 

Dina egenskaper

För att lyckas i rollen tror vi att du:

 • Kan möta människor på ett prestigelöst sätt som skapar förtroende och långsiktiga relationer
 • Är nyfiken på ny teknik och människor
 • Har lätt att samarbeta med forskare, företagare och kollegor
 • Kan ta ett stort personligt ansvar i dina uppdrag och leveranser, samt för dina kollegors och bolagets utveckling
 • Vågar ta en vägledande roll och leverera det värde som kunden behöver, med hög servicenivå
 • Är kreativ och kan hitta nya tillvägagångssätt som fungerar i verkligheten
 • Har en god social förmåga, är en lyhörd lyssnare och är bra på att sätta dig in i andras perspektiv
 • Kan ge och ta feedback och kommunicera väl med både kollegor och kunder
 • Har för vana att behandla dina kollegor med omtanke, att ställa upp för dem och vara generös med din kompetens – och själv be dem om hjälp när du behöver den

 

Vad vi erbjuder dig

LTU Business arbetar för en bättre framtid och ditt arbete hos oss kommer att präglas av en positiv framåtanda. Vi skapar möjligheter för våra kunder, för samhället och för dig som är vår medarbetare. Vi är lyhörda för dina idéer och erbjuder dig en plattform där du kan utforska nya riktningar i ditt yrkesliv och forma en vardag som passar dina intressen och förutsättningar.

Här blir du en viktig och uppskattad medlem i ett entreprenöriellt team med en stor bredd av perspektiv och erfarenheter. En del av oss är nyexaminerade och i början av våra karriärer. Andra är erfarna affärsutvecklare som startat bolag, varit vd:ar och suttit i bolagsstyrelser. Vi strävar efter att skapa arbetsgrupper som möjliggör ett ömsesidigt utbyte av kunskap.

Vi arbetar proaktivt för att alla våra medarbetare ska växa i sin profession: genom vidareutbildning, erfarenhetsutbyte, mentorskap och möjligheter för var och en att ta sig an nya och större utmaningar. Vi tror att det ger oss som individer en varaktig känsla av meningsfullhet och att vi samtidigt levererar ännu bättre som tjänsteföretag.

Som arbetsgivare arbetar vi målmedvetet för att skapa en stark gemenskap, delaktighet och ett stort ömsesidigt förtroende. Därför är det naturligt för oss att alla medarbetare bjuds in att delta i vår egen affärsplanering och företagsutveckling. Vi har även bildat flera sociala grupper inom företaget som bland annat arrangerar gemensamma sportaktiviteter, after works och utflykter.

 

Kontakt för mer information

Om du har frågor eller vill prata mer med oss är du mer än välkommen att höra av dig till:

Maria Josefsson
Rekryteringskonsult, AxÖ Consulting
Tel 070-842 23 35
maria.josefsson@axoconsulting.se

Johan Bergström
Affärsutvecklare/ Konsultchef, LTU Business
Tel 070-218 59 19
johan.bergstrom@ltubusiness.se

 

Ansökan

Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 15 januari 2023 .

I den här rekryteringen samarbetar vi med Axö Consulting.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/474
Kontakt
 • Johan Bergström, Konsultchef, 070-2185919
 • Maria Josefsson, Rekryteringskonsult, 070-8422335
Publicerat 2022-12-08
Sista ansökningsdag 2023-01-15

Tillbaka till lediga jobb