Fortum Waste Solutions SWE

Har du erfarenhet av förbränning och kunskap kring optimering av avfallsmix och flöden? Vill du nyttja den kompetensen i en ny, spännande nyckelfunktion inom Fortum Recycling and Waste? Då kanske du är helt rätt i rollen som Fortums nya bränslechef. Välkommen med din ansökan!

Om Fortum

Fortum Recycling & Waste tänker nytt när det gäller återvinning och går före för att revolutionera återvinningen av material. Att lösa problem är en del av vårt DNA och vår mission är att omvandla avfallsströmmar till nya viktiga råvaror. Vår roll är att hitta nödvändiga lösningar på våra kunders miljö- och avfallsutmaningar för att möjliggöra cirkulation av material.

Fortum Recycling & Waste driver verksamheter i Norden, Storbritannien och Rwanda som erbjuder miljövänlig avfallshantering och behandling av farligt avfall samt experttjänster för drift och underhåll av energianläggningar. Dessutom har vi tjänster för återvinning av material - inklusive lösningar för batterier, plast, metaller samt ask- och slaggrester. Vi sysselsätter cirka 1000 personer, varav ca 160 i den svenska verksamheten. www.fortum.se/recyclingandwaste

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Fortum Recycling and Waste.

Om rollen

Nu söker vi en bränslechef med ansvar för att utveckla hur vi arbetar med den långsiktiga planeringen av avfallsmixen för våra förbränningsanläggningar vid anläggningen i Norrtorp, Kumla. I Kumla äger och driver vi två förbränningsanläggningar, Sveriges enda högtemperaturförbränning för farligt avfall (s k roterugn) samt en konventionell rosterpanna.

I rollen som Bränslechef ansvarar du för att säkerställa att vi har en optimal avfallsmix med hänsyn taget till lönsamhet, säkerhet och anläggningarnas långsiktiga hållbarhet för våra två anläggningar. Du följer kontinuerligt relevanta KPI:er för våra anläggningar för att i samarbete med andra optimera värdet på avverkat avfall. Du följer också hur marknaden för olika avfallsslag utvecklas för att med framförhållning kunna anpassa mixstrategin för respektive anläggning.  

Inom ansvarsområdet ingår b la:

 • Kontinuerlig utveckling av avfallsmixen med målsättning att optimera värdet på avverkat avfall​ med hänsyn taget till lönsamhet, miljö, säkerhet och anläggningens långsiktiga hållbarhet.
 • Kontinuerligt utvärdera driftparametrar från förbränningen för att förstå och optimera avfallsmixens påverkan samt i samråd med Produktion och Försäljning genomföra justeringar.
 • Balansering av olika avfallsströmmar för att säkerställa optimal mix och lagerhållning
 • Utvärdering av optimal förbehandlings-/behandlingsmetod för avfallsströmmar
 • Analys av mix-strategier på lång och kort sikt med utgångspunkt i marknadens utveckling samt prognostisering av volymer och värde på avverkat avfall.
 • Utarbeta rutiner för kontinuerlig beräkning och uppföljning av standardkostnader för behandling av avfall samt utvärdering/omvärdering av avfallsmix
 • Aktivt förbättringsarbete inom kvalitets- och miljöområdet, exempelvis rutiner för kvalitetskontroll av avfall och implementering av arbetssätt och tekniker för att möta nya lagkrav.
 • I samverkan med andra specialister rådgivande gällande nya affärer och nya avfallsslag

Du rapporterar till chefen för Service and Product management som ingår i bolagets ledningsgrupp.

Din profil

Som Bränslechef har du en nyckelroll mellan Försäljning och Produktion och du behöver därför kunna balansera olika intressen. Vi ser gärna att du

 • är högskole- eller civilingenjör inom exempelvis kemi, fysik eller industriell ekonomi alternativt har arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • har arbetat i liknande roll eller exempelvis som drifts- eller processingenjör inom likvärdig eller närliggande verksamhet och känner dig redo att ta dig an frågorna utifrån andra perspektiv och med mer ansvar. 
 • uttrycker dig väl i tal och skrift då dokumentation och utredningar är en del av dina återkommande arbetsuppgifter.
 • har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.

Som person är du ansvarstagande, analytisk, arbetar strukturerat och drivs av förbättringsarbete. Du tycker om att arbeta i team och att hitta lösningar i samverkan med andra. Likaså är du självgående och driver självständigt utveckling och uppföljning inom dina ansvarsområden. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Information och ansökan

Låter det här som en spännande utmaning? Välkommen med din ansökan, eller tipsa gärna någon du tror skulle passa bra för tjänsten! Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdag är den 8 oktober 2023

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kajsa Rosén på telefonnummer 072 – 398 02 67 eller via mejl, kajsa.rosen@axoconsulting.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norrtorp, Kumla
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/225
Kontakt
 • Kajsa Rosen, 0723980267
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb