Saab

"Vi är både stolta och glada över att kunna erbjuda en unik möjlighet för dig som är intresserad av att bli en av våra nya montörer. Vi lanserar nu en montörsutbildning tillsammans med Karlskoga kommun. Det är en kortare betald utbildning som öppnar dörrarna till en spännande karriär inom industrin. Vi tror att detta är det perfekta sättet att locka fler unga talanger till industrin. Inom Saab-koncernen har vi en enorm kunskapsbank, lång erfarenhet och ett starkt engagemang som vi gärna delar med oss av. Nu söker vi ambitiösa och engagerade medarbetare som vill bli en del av oss och den svenska försvarsindustrin. Denna möjlighet är tillfällig och endast tillgänglig under hösten, så ta chansen att forma din framtid tillsammans med oss!" - Simon Eriksson Grön, Deputy Site Manager, Björkborn

Vill du vara en del av den industriella utvecklingen i Karlskoga kommun men saknar den nödvändiga erfarenheten? Då kan vi ha lösningen för dig!

Montörsprogrammet 2024

I samarbete med Karlskoga kommun har Saab tagit fram montörsprogrammet 2024 – en unik möjlighet för dig som vill få en grundläggande utbildning som montör och en anställning i Saabs produktion i Björkborn, Karlskoga.

Under hösten 2024 kommer Saab att anställa cirka 30 nya montörer som befinner sig i starten av sin karriär. Vi letar efter rätt person, med rätt drivkraft och en vilja om att bli en del av en av Karlskoga kommuns största arbetsgivare.

Skicka in din ansökan nu, uttagningen sker löpande. Utbildningen startar vid tre tillfällen under hösten:

  • Vecka 35
  • Vecka 39
  • Vecka 44

Vad innebär detta för dig?

Du börjar ditt nya jobb med en betald utbildningsperiod på sju veckor. Under utbildningsperioden varvas teoretiska studier vid yrkeshögskolan i Karlskoga med praktik i Saabs produktion. Genom att kombinera teori och praktik tror vi att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för din framtida roll som montör.

Detta är ett initiativ från Saab, i samarbete med Karlskoga kommun, för att skapa tillväxt och främja en blomstrande industri i Karlskoga, med kompetenta medarbetare i spetsen.

Arbetsuppgifter som montör inkluderar:

  • montering
  • inspektera produkter läsa och förstå instruktioner, ritningar samt andra dokument på både svenska och engelska
  • bidra med ständiga förbättringar och tydligt kommunicera status på ditt arbete och eventuella avvikelser

Kvalifikationer:

  • Du är i början av din karriär, antingen på väg att ta gymnasieexamen eller med något års arbetslivserfarenhet.
  • Du har flytande kunskaper i svenska och engelska.
  • Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Tjänsten som montör är placerad vid Björkborns industriområde, Karlskoga. Du kommer att erbjudas en visstidsanställning hos Saab.

Arbetstider: skiftgång.

Saab samarbetar med AxÖ Consulting, ett av regionens största rekryterings- och konsultföretag. Rekryteringen hanteras av AxÖ Consulting, men du kommer att anställas direkt av Saab.

Har vi väckt ditt intresse? Skicka in din ansökan redan idag!

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta oss på saab@axoconsulting.se

Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2024/136
Publicerat 2024-06-25
Sista ansökningsdag 2024-07-12

Tillbaka till lediga jobb