Ovako Business Unit SmeBox

Har du ett brinnande intresse för förbättringar och förmågan att se nya och effektivare lösningar? Vill du bli en viktig del i ett team som samverkar med andra delar av organisationen?

Ovako söker nu, med hjälp av AxÖ Consulting, en processutvecklare till Teknikavdelningen i Smedjebacken. Då nuvarande processutvecklare gått vidare till andra arbetsuppgifter i företaget söker vi dig som vill axla denna ansvarsfyllda och roliga roll.

Är du redo att ta nya steg i karriären? Skicka in din ansökan redan idag!

Ovako erbjuder

Ovako är ett framåtsyftande företag med högt i tak. Som anställd kan du förvänta dig en fartfylld arbetsplats med god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd hos Ovako har du tydligt mandat och stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten.

I och med en omfattande kundplattform och fortsatta expansionsplaner finns det goda utvecklingsmöjligheter om du lyckas väl i din roll.

Arbetsbeskrivning

Hos Ovako Smebox ingår du i en grupp med kompetenta ingenjörer och tekniker som har till uppgift att stödja den övriga organisationen med teknisk kompetens. I rollen som processutvecklare ingår följande arbetsuppgifter:

 • Genomförande och uppföljning av kvalitetshöjande åtgärder i stålverket, främst inom stränggjutning.
 • Arbete med processoptimering, problemlösning och verksamhetsutveckling.
 • Genomförande och uppföljning av process- och produktivitetsförbättringsarbete i stålverket, främst inom stränggjutning.
 • Du ansvarar för, och medverkar i, förbättringsprojekt för att öka och förbättra kundnytta med avseende på säkerhet, kvalitet, effektivitet och produktivitet.
 • Följa utveckling hos konkurrenter och leverantörer.
 • Framtagning och uppdatering av tillverkningsföreskrifter i samråd med produktionspersonalen.
 • Representera avdelningen inom forskning.
 • Delta och genomföra processutbildning inom och utanför avdelningen
 • Ta fram och sammanställa statistik inom ämnestillverkningen.
 • Utveckla olika uppföljningssystem inom stålverksproduktionen såsom, rapportering och kvalitetsstyrning.

Teknikavdelningen jobbar i nära samarbete med Produktion, Underhåll, Inköp, Kvalitet och Teknisk Kundservice och därför är det viktigt att du kan samarbeta med kollegor på alla nivåer.

Profil och kvalifikationer

Vi ser att du som söker tjänsten är bra på att omsätta teoretiskt kunnande i praktisk tillämpning. Vi tror även att du är organiserad, ansvarstagande och analytisk som person samt att du har en hög genomförandeförmåga. Vidare ser vi att du är en resultatinriktad, självgående och kvalitetsmedveten person med hög arbetskapacitet. Med ditt driv följer att du tar egna initiativ och hela tiden vill utvecklas. Dessutom är du affärsfokuserad i ditt arbetssätt samt uppmärksam på detaljer samtidigt som du har ett övergripande helhetstänk.

Vi letar efter dig som har civilingenjörsexamen inom materialvetenskap/metallurgi, maskin eller annan relevant inriktning. Vi ser att du har arbetat några år inom industri samt att du har kunskap och erfarenhet om produktion och materialflöde inom stålverk.

Tidigare erfarenhet av att arbeta förbättringsorienterat med hjälp av Lean, Six Sigma eller andra verktyg är meriterande. Kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Ansökan och information

Urval sker löpande, vi ser framemot din ansökan. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

OVAKO

Ovako utvecklar högteknologiska stålösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako finns representerat i mer än 30 länder med säljkontor i Europa, Nordamerika och Asien. Omsättningen 2016 uppgick till 781 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året 2773. För mer information besök oss på ovako.com

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Smedjebacken
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2017/102
Kontakt
 • Linda Axäng, 079-3405442
Facklig företrädare
 • Robert Åsenlund, Unionen, 0240-668028
 • Jan Eneroth, Sveriges Ingenjörer, 0240-668380
 • Bo Sjelin, IF Metall, 0240-668103
Publicerat 2017-12-11
Sista ansökningsdag 2018-01-09

Tillbaka till lediga jobb