Degerfors Energi AB

Degerfors är en industrikommun med cirka 10 000 invånare som erbjuder en kombination av den lilla ortens fördelar med närhet till god kommunal service och friluftsliv. Med sitt strategiska läge och goda kommunikationer når du Stockholm på mindre än två timmar.

På uppdrag av Degerfors Energi söker AxÖ Consulting en handlingskraftig elnätschef som vill vara med och bidra till Degerfors Energis resa mot ett mer hållbart företagande. Degerfors Energi ägs till 100 procent av Degerfors kommun och är ett framåtriktat bolag som levererar el, fjärrvärme och stadsnät till Degerfors invånare. Som elnätschef kommer du att välkomnas till ett litet, framåtsträvande och familjärt bolag med 17 anställda. Du kommer att tillhöra ledningsgruppen och ha ett övergripande ansvar för området elnät.

Arbetsbeskrivning

Som elnätschef utformar och genomför du arbetsuppgifter och strategier inom elnätsområdet på ett produktivt, hållbart och resurseffektivt sätt utifrån slutkundens allt högre ställda krav. I rollen ingår bland annat att:

  • Vara och verka som företagets utsedda elinstallatör för regelefterlevnad.
  • Säkerställa en stabil och miljömässigt hållbar drift och produktion.
  • Ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbete, riskbedömningar, kris- och beredskapshantering.
  • Jobba framåtriktat med smarta elnät och vår digitalisering.
  • Omvärldsbevaka och implementera nya tekniker, lagstiftningar och regleringar.
  • Ansvara för upphandlingar, löpande kund- och entreprenadavtal.

Som elnätschef tillhör du bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Vem söker vi?

Som ledare har du en god analytisk förmåga och är såväl handlingskraftig som lyhörd. Du tycker även att det är stimulerande och utvecklande att arbeta med och entusiasmera dina medarbetare och känner en drivkraft att tillsammans med dem skapa ett starkt team. Som person ser du möjligheter i förändringar samtidigt som du förstår sakers långsiktiga betydelse för ett mer hållbart företagande och anpassar ditt agerande därefter. I ditt ledarskap har du dessutom en förmåga att skapa struktur, både för den övergripande strategin för verksamhetens långsiktiga mål och det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker tjänsten har en ingenjörsutbildning inom el eller annan relevant utbildning och/eller lång erfarenhet inom området elnät. Du talar och skriver både svenska och engelska flytande. För att vara framgångsrik i tjänsten bör du tidigare ha arbetat i en ledande befattning.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan, urval sker löpande, ansök därför redan idag.

Om Degerfors Energi

Degerfors Energi AB är ett framåtriktat bolag i en spännande bransch. Vi distribuerar och producerar fjärrvärme samt ansvarar för elnätet och stadsnätet. Vi är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka 65 miljoner kronor per år. Våra värdeord är hållbar, närhet & tillsammans och antalet anställda är idag 17 personer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Degerfors
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/85
Publicerat 2018-05-28
Sista ansökningsdag 2018-06-17

Tillbaka till lediga jobb