Kameleon Robotics AB

Vill du vara en del av en spännande resa och spela en viktig roll i uppbyggnaden av ett nytt bolag? Är du en orädd ledare som även brinner för försäljning? Nu söker vi en VD till det nystartade företaget Kameleon Robotics AB. Här får du möjlighet att vara med från start och vara med och sätta ramarna för det fortsatta arbetet framåt!

Om Kameleon Robotics AB
Kameleon Robotics AB är ett nystartat företag som distribuerar automatiserade lösningar kopplat till livsmedelsindustrin i Sverige baserat på Universal Robots kollaborativa robotar. Företaget erbjuder flexibla och effektiva lösningar för bland annat palletering.

Bolaget är en del av Kameleon Gruppen som är den ledande distributören av Universal Robots robotar i Norge, samt en del av Fagerstorp AB som genom dotterbolaget Cobots AB är återförsäljare av Universal Robots robotar i Sverige. Tillsammans har ägarbolagen ca 50 anställda och ca 130 miljoner i omsättning.

Arbetsbeskrivning
I rollen som VD ansvarar du för uppbyggnaden av den nystartade verksamheten tillsammans med ägarbolagen. Stort fokus initialt kommer att ligga på bearbetning av marknaden och på att skapa långsiktiga relationer med potentiella kundföretag.

Du tar stort ägandeskap i arbete med bolagets försäljning, söker upp potentiella kunder, genomför säljmöten och har kontakt med leverantörer och andra samarbetspartners. Att analysera marknaden och utifrån det bearbeta prospekts kommer att vara den huvudsakliga arbetsuppgiften och nyckeln till framgång under första delen av bolagets uppbyggnad.

I rollen som VD ansvarar du för hela bolagets verksamhet och är ytterst ansvarig för dess tillväxt och lönsamhet. Du ansvarar för bolagets strategi och överför den till konkreta aktiviteter, samt leder och utvecklar bolaget i linje med ägarnas krav och riktlinjer.

Du även ytterst för genomförandet, kvalitén och leveransen av insålda projekt. Nyrekrytering av medarbetare till bolaget, allt eftersom det växer, ligger också inom ramen för ditt ansvar.

Som VD har du fullt budget- och personalansvar. Du rapporterar till styrelsen.

Placering: Göteborg

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom ekonomi, ledarskap eller teknik. Du har minst 10 års erfarenhet av B2B-försäljning, med fördel från försäljning av integrerad utrustning inom livsmedelsindustrin. Det ses som meriterande om du har tidigare chefserfarenhet, men det är inget krav. Denna roll kan även passa dig som är erfaren säljare och som har en stark vilja att utvecklas och ta nästa steg i karriären.

Ytterligare efterfrågad kompetens:

  • Du kommunicerar obehindrat på svenska såväl som engelska.
  • Du har B-körkort då resor förekommer i tjänsten frekvent.

Din profil
Som person är du driven, utvecklingsinriktad och teknikintresserad. Det är av stor vikt att du trivs med och drivs av försäljning samt förstår vikten av att skapa långsiktiga relationer. Du är nyfiken och orädd och vill arbeta i en verksamhet där du får vara med och utveckla arbetssätt och organisation. Du triggas av utmaningen att bygga något nytt och nedslås inte i motgång.

Du finner dig lätt i sociala sammanhang och anpassar din kommunikation efter människor och situationer. Utstående för dig är din professionalism och känsla för affärer. I ditt ledarskap är du tydlig, prestigelös och kommunikativ. Du har stor tillit till dina medarbetare och genom ett coachande förhållningssätt bidrar du till deras utveckling.

Information och ansökan
I den här rekryteringen har Kameleon Robotics AB valt att samarbeta med AxÖ Consulting. Vid frågor, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna-Lena Rydelius på telefon 073-033 51 80 eller på anna-lena.rydelius@axoconsulting.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. I den här rekryteringen läggs stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/40
Kontakt
  • Anna-Lena Rydelius, +46730335180
Publicerat 2022-02-02
Sista ansökningsdag 2022-03-06

Tillbaka till lediga jobb